Clue Story 2 - Κεφάλαιο 3

Clue Story 2 – Κεφάλαιο 3

Αναφέρω την οδό στον οδηγό, την πληκτρολογεί στο GPS και ξεκινάμε. Δεν είναι αρκετά ομιλητικός, κάτι που εκτιμώ ιδιαιτέρως στους άγνωστους συνανθρώπους μου. Μοναδική ηχητική υπόκρουση στο μουντό τοπίο της πόλης είναι η μουσική στο ραδιόφωνο, με την ένταση ακριβώς στον αριθμό δέκα, κατόπιν δικής μου υπόδειξης. Ευτυχώς, η απόσταση δεν είναι μακρινή. Σε λίγα λεπτά φτάνουμε στον προορισμό μας…

Κατεβαίνω από το ταξί και βρίσκομαι απέναντι από το πολυώροφο κτίριο που στεγάζει το δικηγορικό δαιμόνιο του κυρίου Μίδα. Η ταμπέλα στην είσοδο γράφει το όνομά και τον όροφο με επιβλητική γραμματοσειρά. Δυστυχώς πρέπει να ανέβω εννέα ορόφους με τις σκάλες. Έχω χρόνια να μπω σε ασανσέρ. Δεν είναι μόνο η αποπνικτική, κλειστοφοβική καμπίνα, ούτε η τρεμάμενη κίνησή του που στηρίζει την ζωή σου σε ένα συρματόσκοινο… Είναι κυρίως το στρίμωγμα με άγνωστες φάτσες και ξένες μυρωδιές. Κάτι παρόμοιο με τα μέσα μαζικής καταστροφής…

Πρώτος, Δεύτερος, Τρίτος, Τέταρτος, Πέμπτος, Έκτος, Έβδομος, Όγδοος, Ένατος… Δίχως να το καταλάβω ανέβηκα άλλον έναν όροφο μέχρι τον δέκατο για να συμπληρώσω στρογγυλό αριθμό. Δεν το κάνω ηθελημένα. Οι δαίμονες που κολυμπούν στο κεφάλι μου τα ελέγχουν όλα. Κατεβαίνω ξανά στον ένατο, βρίσκω ανοιχτή την κεντρική πόρτα της εισόδου η οποία καταλήγει στον άδειο χώρο υποδοχής. Η θέση της γραμματέως είναι και αυτή άδεια.

Ελπίζω τουλάχιστον να βρω τον ίδιο στο γραφείο του και να μην έχασα το χρόνο μου άδικα. Προχωρώ διακριτικά προς τα ενδότερα. Τα αυτιά μου αρχίζουν να λαμβάνουν ήχους χαμηλών συζητήσεων και γέλιων να βγαίνουν από μια αίθουσα που προφανώς, ήταν το προσωπικό του γραφείο. Δε θέλω να διακόψω αγενώς. Περιμένω μέχρι να ολοκληρωθεί η συνάντηση. Άθελα μου ακούω κάποιες φράσεις από τη συζήτηση:

Η Φαίδρα σηκώνεται, χαιρετά τον Μίδα και του λέει πως θα τα ξαναπούν σύντομα. Παίρνει ένα στυλό, σκίζει ένα μικρό κομμάτι από μια παρατημένη διαφάνεια που βρήκε πάνω στο γραφείο και γράφει κάτι στα γρήγορα. Την ώρα που μου το πασάρει διακριτικά, μου ψιθυρίζει με νόημα: «Αν άλλαξες γνώμη σχετικά με το… personal training που λέγαμε, αυτή είναι η διεύθυνσή μου. Κάτι μεσημέρια, σαν το σημερινό, είμαι μόνη.»

Με ένα διακριτικό κλείσιμο του ματιού πηγαίνει προς την έξοδο και με αφήνει με μισάνοιχτο στόμα. Βάζω το χαρτάκι στην τσέπη. Προσπαθώ να συνέλθω για όσο χρόνο μου έχει μείνει μέχρι την ολοκλήρωση του τηλεφωνήματος. Τα πράγματα περιπλέκονται. Η Φαίδρα έχει προσωπικά τετ-α-τετ με τον δικηγόρο της αδερφής της, προσπαθώντας να τον φέρει με το μέρος της πριν την τελική δίκη; Το φλέγον ερώτημα είναι αν ο Μίδας θα ενδώσει τελικά ή θα υπερισχύσει το ήθος του.

Το τηλεφώνημα διαρκεί περισσότερο από όσο περίμενα. Κοιτάζω τις βιβλιοθήκες του, παρατηρώ τα βιβλία του, πλησιάζω για να ισιώσω όσα αντικείμενα είναι πιο στραβά από όσο αντέχω, φέρνοντάς τα παράλληλα με τα υπόλοιπα. Χωρίς να το αντιληφθεί έχω έρθει αρκετά κοντά στο γραφείο του. Εντόπισα μια μικρή, αλλά αβάσταχτη ακαταστασία. Ας βάλω μερικά πράγματα στη σωστή, συμμετρική και αρμονική θέση τους, όσο εκείνος παραμένει απασχολημένος…

cluestory ateleies
Δείτε το επόμενο βίντεο και προσπαθήστε να εντοπίσετε τις ατέλειες. Κατόπιν επιλέξτε τις “σωστές” απαντήσεις παρακάτω:  “Σωστά!”

  Από την αναζήτηση προέκυψαν ενδιαφέροντα στοιχεία:

  Ένα μεγάλο διαμάντι γυαλίζει μέσα από ένα κουτί τοποθετημένο πάνω στο γραφείο του. Η δωροδοκία ήταν κάτι παραπάνω από απλόχερη… Έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να σιγουρέψει την ελευθερία της και για να σιγουρέψει την έκβαση της επόμενης δίκης προς το συμφέρον της. Τι τραγική ειρωνεία! Με τα ίδια τα χρήματά που καρπώθηκε από την περιουσία της αδερφής της, δωροδοκεί τον δικηγόρο που την υπερασπίζεται. Μόνο οργή νιώθω για αυτή τη μοχθηρή, άκαρδη και αδίστακτη γυναίκα.

  Από την άλλη, δεν ξέρω ακόμη ποιο θα είναι το τελικό συμπέρασμα για τον δικηγόρο. Το ότι συναντήθηκε μαζί της, αρκεί για να κινήσει τις υποψίες, αλλά υπάρχει μια ελπίδα να μην δεχθεί τη δωροδοκία. Στο σημειωματάριό του έχει σημειώσει το τηλέφωνό της. Το σίγουρο είναι πως έχει σκοπό να κρατήσει επαφή και αν κρίνω πως το πειστήριο της δωροδοκίας παραμένει στο γραφείο του, μάλλον η απόφασή του τείνει προς την αποδοχή.

  Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να τους προσέχω και τους δύο. Είναι καλύτερο να μην αποκαλύψω ακόμα στον Μίδα την πραγματική αφορμή για την επίσκεψή μου. Θα σκαρφιστώ ένα πειστικό, φανταστικό σενάριο παράλληλα με την προσπάθεια να συλλέξω περισσότερες πληροφορίες για την Αριάδνη. Το τηλεφώνημα τελείωσε…

  Μετά από ελάχιστα δευτερόλεπτα αμηχανίας, το μάτι μου πέφτει αυθόρμητα στο διαμάντι, που μάλλον είχε ξεχάσει ότι βρίσκεται ακόμη πάνω στο γραφείο του. Μόλις το αντιλαμβάνεται, κλείνει το κουτί με μια νευρική κίνηση και το βάζει στο συρτάρι. Κόβει βιαστικά ένα μικρό χαρτάκι από την ίδια διαφάνεια και σημειώνει μια διεύθυνση. «Λυπάμαι, αλλά δεν έχω άλλο χρόνο. Αυτή είναι η διεύθυνση του δικηγόρου που μπορεί να αναλάβει το διαζύγιό σας. Παρακαλώ, να σας συνοδεύσω μέχρι την έξοδο.»

  Με διώχνει κακήν-κακώς από το γραφείο του, φοβούμενος ότι έχω αρχίσει να υποψιάζομαι τι έχει συμβεί, ή τι πρόκειται να συμβεί. Προσπαθεί να το παίξει ευγενικός στα λόγια. Άλλωστε οι δικηγόροι έχουν αυτό το ταλέντο. Σε μπερδεύουν με τα λόγια τους, ώστε να αποσπάσουν το βλέμμα σου από αυτά που δεν τους βολεύουν. Καημένη Αριάδνη. Πού έχεις μπλέξει; Η ατυχία σου συνεχίζει να σου ρίχνει απανωτά χαστούκια.

  Ο μόνος άνθρωπος που θα πάλευε για την αθώωσή σου, τυφλώθηκε από την απληστία του και ξέχασε τη δικαιοσύνη. Η οποία, όπως λένε, είναι επίσης τυφλή. Μάλλον αυτός είναι ο λόγος που δεν βλέπει όλες αυτές τις δωροδοκίες που γίνονται κάτω από το τραπέζι και τις αφήνει ατιμώρητες. Βάζω το χέρι στην τσέπη για να βγάλω το κινητό να καλέσω το ταξί που θα με πάει στο σπίτι μου, όμως αντί κινητού, βγάζω τα χαρτάκια με τις διευθύνσεις που μου πάσαραν ο δικηγόρος και η Φαίδρα. Μόλις διαπίστωσα ότι δημιουργήθηκε ένα μπλέξιμο που πρέπει να διαλευκάνω αμέσως…

  Δείτε το βίντεο και λύστε δύο γρίφους παρατηρητικότητας:

  Τώρα είναι όλα ξεκάθαρα. Βέβαια, η διεύθυνση του συναδέλφου του δεν έχει καμία χρησιμότητα. Η άλλη διεύθυνση ίσως αποδειχθεί χρήσιμη. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τις προθέσεις της Φαίδρας που με κάλεσε στο σπίτι της με έκδηλη οικειότητα. Τι να κάνω; Να πάω οικειοθελώς στη φωλιά της λύκαινας; Δυστυχώς, είτε το θέλω, είτε όχι, αυτό το σπίτι είναι το μόνο σημείο που ενδέχεται να ανακαλύψω κάποιο καινούργιο στοιχείο που θα μπορούσε να σπρώξει την έκβαση της δίκης προς το συμφέρον της Αριάδνης. Επομένως, δεν έχω αρκετά μεγάλη ευελιξία επιλογών.

  Μέσα σε λίγες ώρες, πήρα μεγάλο φορτίο στους ώμους μου και αυτό μόνο επιπλέον χάος προκαλεί στο κεφάλι μου. Ανυπομονώ να φτάσω στο σπίτι μου, στο χώρο όπου μπορώ να ηρεμήσω και να αδειάσω το μυαλό μου. Εκεί είναι ο κόσμος μου. Ένα τέλειο, αρμονικό σύμπαν όπου όλα έχουν τη σειρά και τη θέση τους. Έτσι είναι γεννημένο και όλο το υπόλοιπο σύμπαν, αλλά κάτι συνέβη σε τούτο τον πλανήτη. Κάτι τον διατάραξε ώστε να επικρατεί ένα δυσαρμονικό χάος αντικειμένων και ψυχών. Η απόλυτη οπτική και συναισθηματική απειθαρχία. Πόσο θα αντέξουμε έναν τέτοιο κόσμο; Για πόσο θα ανέχεται ο ίδιος ο πλανήτης, ένα μηδαμινό υπεροπτικό ον που λέγεται «άνθρωπος», να ρημάζει την τελειότητά του;..

  Πρέπει να γυρίσω στο σπίτι μου το συντομότερο δυνατό για να οργανώσω το σχέδιο δράσης. Μόλις κάλεσα ταξί. O οδηγός μου θα είναι εδώ σε ακριβώς 20 λεπτά, επομένως μάλλον προλαβαίνω να φάω ένα μικρό μπέργκερ σε αυτό το μαγαζί που βρίσκεται στον απέναντι δρόμο. Τουλάχιστον φαίνεται αρκετά καθαρό. Δυστυχώς, όταν πεινάω, αδυνατώ να σκεφτώ. Μπαίνω, λοιπόν στο μαγαζί, χωρίς περιττές χρονοτριβές και κατευθύνομαι στην πηγή του φαγητού.

  – Λύστε τον παρακάτω γρίφο:

  Σε πόσα λεπτά συνολικά θα φτιάξουν το έβδομο μπέργκερ;

  H Απάντησή σας: (Ένας αριθμός)


  Αν 6 μάγειρες φτιάχνουν 6 μπέργκερ σε 6 λεπτά, τότε ο ένας μάγειρας φτιάχνει ΕΝΑ μπέργκερ σε ΕΞΙ λεπτά. Συνεπώς, οι δύο μάγειρες φτιάχνουν ΔΥΟ μπέργκερ σε ΕΞΙ ΛΕΠΤΑ.


  Οι δύο μάγειρες φτιάχνουν δύο μπέργκερ σε έξι λεπτά. Άρα τα 6 μπέργκερ θα τα φτιάξουν σε 18 ΛΕΠΤΑ. Για το έβδομο δικό σου μπέργκερ, θα χρειαστεί να περάσουν ΑΛΛΑ 6 ΛΕΠΤΑ, αφού θα το φτιάξει ένας από τους μάγειρες.

  Σωστά!

  Ολοκληρώσατε το Κεφάλαιο 3
  Συνεχίστε την ανάγνωση στο:

  Clue Story 2 – Κεφάλαιο 3

  Clue Story 2

  Clue Story 2 – Σκέψου με τα μάτια μου

  Μοιραστείτε το: